Френските власти обявиха, че на хора над 65 години с придружаващи

...
Френските власти обявиха, че на хора над 65 години с придружаващи
Коментари Харесай

Франция разрешава ваксината на AstraZeneca за хора над 65 г. |

Френските управляващи оповестиха, че на хора над 65 години с придружаващи болести може да се слага ваксината срещу ковид на английската компания  AstraZeneca. Така Франция ревизира досегашните си насоки, които поучаваха тази ваксина да не се поставя на по-възрастните. Причината бе, че имунизацията не бе тествана върху огромна група хора над 65 години. Към днешна дата, с напредването на процеса на имунизация в доста страни, по-нови данни сочат, че имунизацията има висока успеваемост и в тази възрастова група.

Хората със съпътстващи болести могат да бъдат имунизирани с AstraZeneca, в това число тези на възраст сред 65 и 74 години, сподели здравният министър на страната.

Ваксината на Oxford-AstraZeneca е необятно прилагана във Англия, само че няколко европейски страни към момента лимитират използването ѝ при хора над 65-годишна възраст.

Европейската организация по медикаментите е одобрила използването за всички възрасти. Всяка страна членка може да взема решение сама имунизационната си политика.

Имунизационната комисия на Канада, в това време, посъветва имунизацията да не се ползва на хора над 65 с претекста, че липсват обстойни клинични данни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР